keskiviikko 21. elokuuta 2013

Akvaariossa uudet lamput

Tein sen mikä piti tehdä jo aikoja sitten ja ostin isoon altaaseen uudet lamput. kasvit alkoivat olla valjuja pitkiä huiteloita niin oli pakko uusia lamput vihdoin. Normaalisti ne uusitaan vuoden-parin välein mutta minulla vanhat lamput olivat käytössä yli kolme vuotta! Että ei sitten ihme ettei ollut oikein tehoja enää. Nyt uudet lamput ovat loistaneet viikon verran ja jo alkaa kasveissa eron huomata! Pohjan sitkeät (anubias?) kasvit alkoivat heti puskea uutta lehteä ja tuo ison sipulin näköinen kasvi (voi hyvänen, joskus osasin nämä) kasvatti pistokkaan viereensä! Odottelen että tuo tähdikki (? ehkä?) alkaisi myös kasvaa matalana ja tuuheana, eikä sellaisena koko altaan hetkessä valtaavana kuin yleensä!

Alla olevassa kuvassa näkyy altaan ehdoton kuningaspari, Keltainen (uroslehtikala) ja Värikäs (naaraslehtikala) joista etenkin Keltainen ottaa paljon kontaktia altaan ulkopuolelle. Se selvästi tarkkailee ahkerasti altaan ohi kulkevia ihmisiä ja tunnistaa minut. Aina kun kävelen altaan lähelle se alkaa hillua kuin koiranpentu aivan lasin tuntumassa. Sanon aina että Keltainen ottaaa katsekontaktia kuin hyvin koulutettu paimenkoira :D Keltainen myös tulee estottomasti "pussaamaan" kättä kun käden laittaa veteen. Mutta vain minun kättä, ei kenenkään muun. Ja kun koko sakki näkee että veteen laskeutuu muovipussin verhoama käsi, alkaa joukkohilluminen. Muovipussikäsi on yhtä kuin mannaa sataa taivaalta. Tässä tapauksessa manna on pakastettuja surviaisen toukkia :D



lauantai 17. elokuuta 2013

Maalaispoika kaupungissa ja kirvesmurhaajakissa

Kossi Maalaisteinin kanssa käytiin kaupungilla taas sivistymässä. Käytiin työpaikan rappukäytävässä kiipeilemässä portaita (meni kuin vanhalta tekijältä) ja ajelemassa hissillä (vähän katteli ihmeissään loittonevaa maisemaa), kiipeiltiin rämisevillä rampeilla (vaikka Kossin mielestä niiden alla oli sulaa laavaa, niin hyvin varpaat levällään niistäkin suoriuduttiin). Sitten kiipeiltiin kivien ja penkkien päällä ja harjoiteltiin ahkerasti liikennevaloja. Kossin mielestä suojatien edessä vihreitä valoja odottaessa kuuluu aina antaa tassua, saisikohan siitä lisäisteitä BH-kokeessa? 

Sillä aikaa kotona mies oli ajatellut opettaa pihassa Pojulle jotain temppuja naksuttimen kanssa, mutta Poju rassukka oli vain koko ajan mennyt portille ihmettelemään; Miten ihmeessä se saatettiin UNOHTAA kotiin?
























Sillä aikaa toisaalla..... kauneusunilta herätetty kissa vaatii kostoa. Onko oikein, ettö toinen pieni viaton luontokappale tökitään hereille vain siksi, jotta sydämetön omistaja saisi siitä valokuvan?

Missä on oikeus, missä on kohtuus? Kyselee Lyra-neiti 9v

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Lassie, mitä yrität sanoa?

Lassie mitä yrität sanoa? Heräsin keskellä yötä pilkkopimeässä siihen, että Poju tökkii minua kuonolla ja kuulen miten häntä viuhtoo. Eka ajatus on että okei se haluaa pihalle, joten koomassa raahauduin ulos. Ulkona Pojulla oli sellanen vähän hämmästynyt ilme että ahaa okei joo me tultiin ulos? Ei oo hätä? No mitä nyt sitten, onkohan sillä jano ja vesi on loppunut kupista? Mentiin sisälle ja kupissa on vettä. Poju edelleen katsoo minua sellaisella "ongelma on ajankohtainen" ilmeellä ja heiluttaa häntää. Sitten välähti. Sen pedin on varmaan vallannut kissa! Haparoin tieni takaisin pimeään makkariin ja käsikopelolla häädin kaksi kissaa Pojun sängystä, ilmankos oli roikaleella vähän tila loppu!

Lassien peti oli vallattu!
 Vähemmästäkin tulee sanottavaa. Nauratti nukahtaessa kovasti, koirarassu on yrittänyt sanoa että apua emäntä mun sängyssä on niin paljon porukkaa etten sekaan mahdu, niin mitä tekee emäntä? Heittää ULOS ja tarjoaa vettä!

Väärinymmärretty paimen